Пројекат: Научни феномен круга кроз народну традицију нашег краја

Циљ пројекта је да се кроз изучавање геометријске орнаментике, круга и розете, повежу етнологија и математика као научне дисциплине. Истраживачким поступцима и техникама биће објашњено значење ових појмова од праисторије до данас, кроз митологију и народну традицију. Ученицима ће бити приближен  појам круга и кроз упознавање са заборављеним занатима и предметима моравичког краја.

Преузмите садржај пројекта...

Пројекат „Eратостенов експеримент“

Пројекат „Eратостенов експеримент“  финансира Центар за промоцију науке из Београда, а подржава Регинални центар за професионални развој запослених у образовању, намењен је свим заинтересованим ученицима основне школе.

Опширније: Пројекат „Eратостенов...

Пројекат „Сунчев сат на мојој руци“

Пројекат „Сунчев сат на мојој руци“ који финансира Центар за промоцију науке из Београда, а подржава Регинални центар за професионални развој запослених у образовању, намењен је свим заинтересованим ученицима основне школе до завршног разреда средње школе.

Пројекат „Њутнови закони свуда око нас“

Пројекат „Њутнови закони свуда око нас“, који финансира Центар за промоцију науке из Београда, а подржава Регинални центар за професионални развој запослених у образовању, намењен је свим заинтересованим ученицима од седмог разреда основне школе до завршног разреда средње школе.