ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

Još jedna realizacija seminara „Obuka za nastavu Građanskog vaspitanja“

Akreditovani seminar pod nazivom „Obuka za nastavu Građanskog vaspitanja “, pod kataloškim brojem 270, realizovan je 19. Januara 2019. godine, u Centru za stručno usavršavanje  Čačak. Akreditaciju seminara, institucionalno, je podržao Centar za stručno usavršavanje  Čačak.
Opšti cilj seminara je „ razvoj kompetencija nastavnika u planiranju, realizaciji i evaluaciji nastave Građanskog vaspitanja, korišćenjem efektivnih i efikasnih metoda i tehnika u cilju razvoja učeničkih kompetencija i podsticanja aktivizma mladih u građanskom društvu“.
Seminar su realizovale Marija Vulović i Zorica Dimitrijević. Učestvovalo je 29 nastavnika.

Seminar Otkrivanje regiona kroz ambijentalnu nastavu održan u Kaoni

U OŠ „Vuk Karadžić“ u Kaoni, 13. oktobra 2018. godine održan je seminar „ Otkrivanje regiona kroz ambijentalnu nastavu “. Seminar se nalazi pod rednim brojem 524 u Katalogu programa, a autorke su diplomirani filolog, master Marijana Negovanović Obradović , OŠ“Sava Kerković“ Ljig, diplomirani psiholog Maja Aleksić Čučak , Osnovna škola „Sava Kerković“ Ljig Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika.

Seminar Otkrivanje regiona kroz ambijentalnu nastavu održan u Kaoni

U OŠ „Vuk Karadžić“ u Kaoni, 13. oktobra 2018. godine održan je seminar „ Otkrivanje regiona kroz ambijentalnu nastavu “. Seminar se nalazi pod rednim brojem 524 u Katalogu programa, a autorke su diplomirani filolog, master Marijana Negovanović Obradović , OŠ“Sava Kerković“ Ljig, diplomirani psiholog Maja Aleksić Čučak , Osnovna škola „Sava Kerković“ Ljig Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika.

Upoznavanje sa značajem hemije kao nauke u svakodnevnom životu kroz jednostavne eksperimente

Radionica je dala odgovor na pitanja: Šta proučava hemija, šta je supstanca i njene osobine?
Deca su učestvovala u izvođenju dva ogleda.
Apstraktna umetnost u mleku (mleko koje menja boju): Materijal: mleko, prehrambene boje, deterdžent za sudove, štapići za uši, tanjiri.Sipali su mleko u tanjir, sačekali da se smiri i nestanu mehurići, pa dodali kap, dve prehrambene boje. Natopili štapić za uši deterdžentom za sudove, pa njime dotaknuli tačke prehrambenih boja, i boja i mleko počinju da crtaju bežeći od štapića i praveći razne oblike.
Slonova pasta: Potrebni sastojci: voda, suvi kvasac, 6% hidrogen, deterdžent za sudove, prehrambene boje. Ovaj eksperiment kao rezultat daje penu koja izlazi iz boce poput paste za zube. U čašu dodati vodu i kašiku suvog kvasca, to promešati. U plastičnu flašu sipati hidrogen, dodati malo tečnosti za sudove, zatim boju za hranu, a onda dodati smešu iz čaše.
Radionicu je vodila Ivana Stanojević, nastavnik hemije

Lutkarske radionice

U Naučnom klubu Regionalnog centra Čačak, počeo novi ciklus lutkarskih radionica za decu. Termini: Ponedeljak – Sreda – 10:00 – 12:00 časova. Danas je bilo prisutno 40 mališana. Radionice vodi Mila Mutavdžić i Milisavka Babović.

Druga radionica u ciklusu naučnih radionica Zaronimo ruke u svet nauke

Tema druge radionice u ciklusu naučnih radionica Zaronimo ruke u svet nauke bila je optika. Šta je optika? Šta proučava? Gde ima primenu? Samo neka od pitanja na koja su učesnici dobili odgovore. Kreativna, interaktivna naučna igraonica, tako bismo mogli nazvati ovu radionicu, koju vodi Olga Dukić, nastavnica fizike.

Obeležili smo NACIONALNI DAN NAUKE! Veliki dan u čast velikanu NIKOLI TESLI!

Dan nauke, prigodnim programom obeležili smo danas, 10. jula 2018.godine u Naučnom klubu Regionalnog centra Čačak. Nastavnica fizike, Olga Dukić, sa svojim saradnicima, učenicima osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, kao i učenici iz OŠ „Filip Filipović“, priredili su prezentaciju i seriju ogleda posvećenu Nikoli Tesli, najmlađim drugarima iz PU "Moje detinjsrvo", PU „Gimnazion“i dečji centar „Čarobni svet“ iz Čačka. Mališani iz predškolskih ustanova bili su deo nacionalnog „Dana nauke“ u Regionalnom centru. Danas smo svi nešto novo naučili i kroz interaktivne radionice razotkrivali tajne Teslinih pronalazaka!

U Regionalnom centru održana tribina „Obrazovna istraživanja u funkciji razvoja obrazovnih politika Podtema: Eksterno i nacionalno testiranje učenika“

U Regionalnom centru , 6. jula 2018. Godine, održana tribina „Obrazovna istraživanja u funkciji razvoja obrazovnih politika Podtema: Eksterno i nacionalno testiranje učenika“.
Predavač je bila dr Gordana Čaprić, zamenik direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Tribini je prisustvovalo 50 nastavnika iz Moravičkog okruga i svi su dobili po 2 sata stručnog usavršavanja u ustanovi.

ČLANICE UDRUŽENJA "NADEŽDA PETROVIĆ" NA 7.MEĐUNARODNOM BIZNIS SAMITU U VRNJAČKOJ BANJI

UPŽ "Nadežda Petrović" kao moderatori, panelisti i potpisnici sporazuma o zajedničkoj saradnji na Biznis Samitu u Vrnjačkoj Banji 30.06.2018.g. Predsednica Udruženja Vesna Baur potpisala se Sporazum o saradnji sa još dva Udruženja ; UPŽ Vizija iz Kragujevca i UPŽ Ilinka Ilić iz Kraljeva. Članice su učestvovale i na panel diskusijama "Kako do uspešnog biznisa" i "Država i mali biznis" Panelistkinje iz Čačka bile su Gorica Stanojević i Vesna Baur a moderator Panela 2 Gorana Tanasković.
Još jedno uspešno prezentovanje Udruženja i njenih članica,dokaz da se sve može kada se hoće i motivacija ostalim ženama da pokrenu sopstveni posao.

online

facebook banner

Broj pregleda
2207730