ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

Фестивал „Роботика и вештачка интелигенција – корак у будућност"

Отворен је фестивал  „Роботика и вештачка интелигенција – корак у будућност" , 25. септембра 2023 у Startap центру. О сарадњи и подршци овом пројекту говорила је директорка ЦСУ Чачак, Тања Аћимовић. Пројекат је одобрио Центар за промоцију науке Београд,.

Обука за наставу Грађанског васпитања

У ЦСУ Чачак 16. септембра .2023. због великог интересовања организован је семинар  "Обука за наставу Грађанског васпитања". Семинар је похађало 22 наставника из школа из Србије. Предавачи су Марија Вуловић- дипломирани школски психолог-педагог и Зорица Димитријевић - дипломирана социјална радница.

 „Учимо да научимо“

У ЦСУ Чачак, 16. септембра 2023. одржан је семинар  „Учимо да научимо“. Циљ семинара је развијање знања и вештина полазника за пружање додатне подршке деци у учењу уз подстицање мотивације, применом савремених метода и техника рада..Учествовали су наставници из ОШ "Ратко Митровић" Чачак.

Састанак директора Мреже РЦ&ЦСУ

7. септембра у Врњачкој Бањи, одржан је састанак директора Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање, поводом организације предстојеће седме конференције Мреже РЦ&ЦСУ „АКТУЕЛНОСТИ У ОБРАЗОВНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 7 “ за директоре и секретаре установа у образовању и све профиле наставника и васпитача. Стручни скуп је акредитован код Завода за унапређивање образовања и васпитања, а учесници добијају сертификат на два бода стручног усавршавања. Конференција и сајам ће бити одржани у Врњачкој Бањи, 9-11. октобра 2023. године у хотелу „Цептер“. Састанку је присуствовала Тања Аћимовић, директорка ЦСУ Чачак.

Обука за наставу Грађанског васпитања

У просторијама ЦСУ Чачак 25.августа .2023.  организован је акредитовани семинар  Обука за наставу Грађанског васпитања. Семинар је похађало 22 наставника из школа из Србије. Предавачи су Марија Вуловић- дипломирани школски психолог-педагог и Зорица Димитријевић - дипломирана социјална радница.

Спровођење васпитних и васпитно дисциплинских мера- законодавни оквир и пракса

У организацији ЦСУ Чачак 23. августа .2023.  за наставнике ОШ "Димитрије Туцовић" у Чајетини организован је стручни скуп на тему "Спровођење васпитних и васпитно дисциплинских мера- законодавни оквир и пракса", каталошки број 860. Стручном скупу је присуствовао 41 наставник. Предавачи су Гордана Поповић Божанић - школски педагог и Марија Вуловић - дипломирани школски психолог-педагог.

Деца са развојним и психичким тешкоћама у школи

Семинар „Деца са развојним и психичким тешкоћама у школи" одржан је у ЦСУ  Чачак 26. и 27.8.2023. године. Семинар је похађало 22 наставника из ОШ „Свети Ђакон Авакум" и ОШ „Степа Степановић". Аутори семинара су Јасмина Кандић Шипетић- спец.мед.психологије, МА гешт.психотерапеут и Ана Богдановић - дипломирани дефектолог-логопед.

Водич за васпитне изазове у школи

Семинар Водич за васпитне изазове у школи одржан је у организацији ЦСУ Чачак за наставнике  ОШ "Аца Синадиновић", Лоћика. Семинар је похађало 30 наставника.

Трибина у РЦУ Ужице

  1. јуна у РЦУ, одржан је стручни скуп „Програмирање, планирање и извештавање у школи“ за учитеље и наставнике из ОШ "Стари град" Ужице.Приоритетна област стручног скупа је унапређивање стручних - предметно методичких, педагошких и психолошких знања запослених у образовању. Ауторке и реализаторке Данијела Ковачевић Микић , просветни саветник, Школска управа Чачак и Сања Перовановић, професор српског језика, Медицинска школа Чачак.le1

Састанак у Центру за промоцију науке

Поводом предстојећих активности наставка пројекта  ReFokuS Art 2023, одржан  је састанак у Центру за промоцију науке. Ове године и манифестације „Ноћ истраживача“ ће бити реализована у периоду од 25. до 29 септембра  Састанку су присуствовали директорка  Центра за стручно усавршавање Чачак, Тања Аћимовић и стручни сарадник Љиљана Војиновић.

online

facebook banner

Број прегледа чланака
2215932