{gallery}aktelno/veronauka_takm_2013{/gallery}

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању,  22. и 23. маја  2013.године одржано је такмичење из веронауке за ученике основних школа ЕПАРХИЈЕ ЖИЧКЕ.
Пројекат „Квизирација“,  је програм за прављење квизова који је настао у манастиру Градац из жеље да се осавремени рад са децом на часовима веронауке. На овај начин часови верске наставе биће занимљивији и атрактивнији за децу.
 У програмерској радионици манастира Градац израђују се програми који су бесплатно доступни на интернету под условима Градачке (BSD) лиценце.

Такмичење се састоји у екипним одговорима, а обухваћено је градиво веронауке од првог до осмог разреда. Ученици су имали могућност да провежбају око 900 припремљених питања. Иста питања, мало преуређена и слична, нашла су се у задацима „Квизирције“.
Екипе које су дошле до финала су  из следећих школа:

  1. ОШ „Десанка Максимовић“ Горњи Милановац
  2. ОШ „Петар Лековић“ Пожега
  3. ОШ „Владислав Петровић Дис“ Заблаће
  4. ОШ „Горачићи“ из Горачића
  5. ОШ „Градац“ из Градца
  6. ОШ „Душан Јерковић“ Ужице
  7. ОШ „Емилија Остојић“ Пожега
  8. ОШ „Краљ Петар Други“ Ужице

Полуфинално такмичење екипа почело је у  17 часова и звршено у 20. Одигравало се у две сесије. У првој су се такмичиле четири екипе и у другој четири. За такмичење у финалу пласирале су се ОШ „Душан Јерковић“ и ОШ „Краљ Петар Други“ из Ужица.