Mreža RC i CSU Srbije ima u planu da razvije program stručnog usavršavanja koji će pomoći svim nastavnicima koji su novi u svom poslu, odnosno nastavnicima koji ne rade duže od pet godina u svojoj struci. Plan je da se taj program preda Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja na akreditaciju ispred Mreže RC i CSU Srbije.

Kako bi program bio kvalitetan i svrsishodan, moramo znati potrebe navedene ciljne grupe, odnosno nastavnika sa radnim stažom od 0 do 5 godina (asistenti u nastavi takođe dolaze u obzir).

Identifikovanjem neophodnih obuka, nastavničkih kompetencija, iskustava nastavnika, potrebnog znanja i veština koje mladi nastavnici nemaju, a koje bi im pomogle da bolje rade svoj posao, članice Mreže će biti u mogućnosti da što temeljnije pristupe izradi takvog programa S.U. koji će pokriti najkritičnije i najneophodnije oblasti i kompetencije.

U tu svrhu, izradili smo upitnik namenjen nastavnicima koji ne rade duže od 5 godina, kao i asistentima u nastavi. Ukoliko nastavnici imaju još neka pitanja ili žele da razgovaraju na ovu temu sa stručnim saradnicima u RC i CSU, mogu to uraditi putem telefona ili lično. Na sajtu Mreže možete pronaći linkove svih RC i CSU (  www.mreza.edu.rs ).

 

MOLIMO VAS DA, PRILIKOM POPUNJAVANJA UPITNIKA, ŠTO REALNIJE ODGOVARATE NA POSTAVLJENA PITANJA, JER JE VAŠ PROFESIONALNI RAZVOJ U PITANJU!

UPITNIK JE ANONIMAN!

 

PRVI DEO UPITNIKA SE ODNOSI NA ZNANJA, VEŠTINE I ISKUSTVA I NJIHOVU PRIMENU. DRUGI DEO UPITNIKA SE ODNOSI NA UOPŠTENO POZNAVANJE ZAKONA I PRAVILNIKA.

 

UPITNIK MOŽETE VIDETI KLIKOM NA LINK

 

UPUTSTVO:

1.      KLIKNITE NA LINK

2.      PAŽLJIVO PROČITAJTE UPITNIK

3.      PITANJA SU TAKVA DA BIRATE JEDAN OD PET ODGOVORA. KADA ODGOVORITE NA JEDNO PITANJE, ODMAH PREĐITE NA SEDEĆE.

4.      KADA ODGOVORITE NA SVA PITANJA, KLIKNITE NA „POŠALJI“ (ILI “SUBMIT“)

5.      UPITNIK JE ANONIMAN I MOŽETE GA POSLATI SA BILO KOJEG RAČUNARA (ŠKOLSKOG, LIČNOG…)