Регионални центар Чачак, заједно са Огранком  Вукове задужбине, је 30. августа организовао  предавање проф. др Бошка Сувајџића „Косово у епској народној поезији“.
Предавање је било посвећено Косовском боју – од историјских чињеница до легенди, али је обухватило и савремену драму. Ми наставници би то назвали угледним или огледним часом, јер је предавање професора Сувајџића имало елементе који заслужују овакву дефиницију. Свакако да је ова тема била идеална прилика за повезивање више наставних предмета, пре свега Српског језика и књижевности, Историје, Географије, Музичке културе…

{gallery}aktelno/predavanje{/gallery}

 

Председница огранка Вукове задужбине у Чачку, мр Гроздана Комадинић нас је подсетила да се велика „ВУКОВСКА“ породица увек труди да у наш град доведе најбоље професоре и предаваче, како са наших факултета, тако и шире.

Својим песмама о Косову које је отпевала Сара Плазинић, оплемењен је овај интегративни час, вече, беседа… Како га је ко од присутних доживео. Једно је јасно показано, а то је да Чувари дела Вука Караџића знају да цене и поштују праве вредности, па су тако млади рецитатори Огранка говорили епске стихове, док су ученици из Трнаве припремили пригодан драмски приказ. Велико хвала за њихову професорку Милу Мутавџић која их је припремала за ово вече.