Svečano otvaranje Prvih Novembarskih dana prosvetnih radnika Moravičkog okruga, raznovrsnim programom uz obraćanje poznatih iz Ministarstva prosvete, lokalne zajednice, dodelu nagrada prof. Dragiši Petkoviću iz Mašinsko-saobraćajne škole Čačak, predavanje dr Ranka Rajovića i pesme hora OŠ „Vuk Karadžić“.

{gallery}aktelno/novembarski_dani_2013{/gallery}

U ponedeljak, 4. novembra 2013. godine, brojnim manifestacijama, uz prisustvo velikog broja gostiju, nastavnika, vaspitača, dece, svečano su  otvoreni prvi „Novembarski dani prosvetnih radnika Moravičkog okruga“.  Novembarske dane prosvetnih radnika otvorio je pomoćnik ministra za  predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, mr Ljubiša Antonijević. U sklopu manifestacije potpisani su sporazumi o saradnji Mreže RC i CSU Srbije  sa Goethe-Institutom  Beograd, Regionalnog centra Čačak sa Goethe-Institutom  Beograd, Regionalnog centra i Udruženja stručnih saradnika i saradnika PU Republike Srbije.  Uz pomoć dece iz Tehničke škole, simbolično je započet  projekat Tehničke škole i RC Čačak uz podršku Grada Čačka, Park znanja, čiji je cilj  da se na otvorenom, javno dostupnom zelenom prostoru, prikažu autentični primeri naučnih fenomena iz oblasti fizike, astronomije, biologije, hemije, građevinarstva, elektrotehnike, arhitekture i da se posetioci upoznaju s njima na interaktivan način. Svečanost otvaranja Novembarskih dana prosvetnih radnika se nastavila bogatim programom u velikoj sali Doma kulture.

Prisutnim nastavnicima, učiteljima, vaspitačima, deci, obratila se direktorka Regionalnog centra Čačak, koja je veoma nadahnuto  govorila o značaju i ulozi profesije nastavnik,  kao  i o značaju ovakvih  događaja kako za nastavnike, tako i za decu.

Zatim se prisutnima obratio gradonačelnik Čačka,  mr Vojislav Ilić, koji je istakao koliko je stručno usavršavanje  važno i pružio punu podršku ovakvim manifestacijama.

Zatim je pomoćnik ministra za  predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, mr Ljubiša Antonijević, proglasio Novembarske dane prosvetnih radnika otvorenim.