{gallery}aktelno/nsk_17{/gallery}Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, који је заједно са Техничком школом у Чачку покренуо пројекат „Парк знања – наука у природи“  обогатио је понуду експоната захваљујући средствима НИС-а у износу од 700 000,00 динара. Захваљујући средствима НИС-а, постављене су „Кућице знања“, намењене за ученике предшколског узраста, као и узраста од првог до четвртог разреда. Постављене су четири кућице  са различитим садржајима, како из математике, тако и света око нас и српског језика.Планирано је да се ученицима на један занимљив начин представе бројеви, врсте бројева, десетице, стотине, врсте биљака, врсте речи, врсте реченица и други наставни садржаји.
За старије узрасте, посебно ученике техничких школа, тј. грађевинских струка, биће представљене различите врсте материјала, макете, рељефи и др.
Тренутно је активно сечење сувих грана, како би обезбедили максималну безбедност свих посетилаца.
Посете  „Парку знања“  су отворене од 15. априла,  сваким радним даном и викендом,  у периоду од 8  до 20 часова. Организоване посете групе деце и наставника морају се најавити на број: 032/320-100, како би се избегле евентуалне гужве и припремиле радионице са децом.