{gallery}aktelno/stampa_17{/gallery}Četiri projekta od 24, koje je podržao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak su prošla na Javnom konkursu 2017. godine koji je raspisao Centar za promociju nauke iz Beograda.
To su sledeći projekti: „Raskovnik – raskuj svoje znanje“, autora Danijele Kovačević Mikić, „Njutnovi zakoni svuda oko nas“ autora Olge Dukić, Dalibora Rajkovića i Milene Živković, ,,Sunčev sat na mojoj ruci“, autora Snežane Tošović i Olge Dukić kao i „Eratostenov eksperiment“, autora Snežane Tošović i Ivana Rvovića.
U Regionalnom centru je 14. septembra 2017. godine održana konferencija za štampu, gde je direktorka RC u Čačku Gorica Stanojević istakla je da je po prvi put u Čačku Naučni klub prepoznao potrebu da naučni sadržaji budu dostupni prevashodno učenicima u osnovnim školama na njima primenljiv način. Neki projekti će krenuti u realizaciju već sredinom septembra meseca, a neki od maja sledeće godine, to su brojne radionice za učenike, istraživanja, odlaсci do Ovčar Banje. Autor Ivan Rvović navodi da je ove godine nastavljen projekat “Eratostenov eksperiment” koji je realizovan u prošloj kalendarskoj godini i koji je imao za cilj korelaciju nastave geografije i matematike. Snežana Tošović, nosilac projekta “Eratostenov eksperiment” navodi da je i zbližavanje učenika koji se bave naukom veoma bitan činilac na ovim radionicama. Olga Dukić je uključena u dva projekta. Prvi “Sunčev sat na mojoj ruci” koji će biti realizovan u tri Naučna kluba u Čačku, Užicu i Šapcu. Drugi projekat “Njutnovi zakoni svuda oko nas” vezan je najviše za fiziku i namenjen učenicima osnovnih škola. Ukupna vrednost dobijenih sredstava je 320.000 dinara.