{gallery}aktelno/gm_17{/gallery}У Предшколској установи „Сунце“ у Горњем Милановцу је 13. 11. 2017. године отворен Огледно истраживачки центар. Регионални центар из Чачка, представљала је Горица Станојевић, директор.
Огледно истраживачки центар је опремљен простор уз помоћ родитеља, васпитача, деце и служиће за бројне огледе, пројекте, радионице. Центар  је већ од првог дана оправдао своју улогу угостивши не смо најмлађе, већ и оне старије који су заједно са децом уживали.
Деца су заједно са васпитачима активно учествовала у извођењу огледа из различитих области, хемије, биологије, физике, математике, а све примерено њиховом узрасту. Деца су активно учествовала у прављењу лаве која излази из вулкана, бојила лакмус папир, мешала боје, посматрала инсекте кроз лупу, правила водопаде  од различитих боја, учила како се фарбају јаја, правила балоне од пене, учила прва знања из електрицитета и магнетизма итд..
У наредном периоду ћемо договарати формирање издвојено одељење Научног клуба РЦ из Чачка у Горњем Милановцу. Створени су услови, обзиром да је Центар за промоцију науке спреман да финансијски подржи.