{gallery}aktelno/jasna9_1{/gallery} 9. маја 2019. године почела је манифестација ,,Мај месец математике“ уз подршку Града Чачка. Ученицима се обратио Владан Милић, помоћник градоначелника Чачка и пожелео деци да кроз игру још више заволе математику. Радионицом ,,Математичке заврзламе“, почеле су активности поводом манифестације ,,Мај месец математике “  у Центру за стручно усавршавање Чачак.

У радионици  је учествовало 30 ученика 3. разреда, најбољих математичара из сваког одељења ОШ,,Вук Караџић“ и 2 ученика ОШ,,Др Драгиша Мишовић“, која  су имала најбоља постигнућа на математичким такмичењима.Радионицу је водила и осмислила Јасминка Марић Глишовић, учитељиц у ОШ „Вук Караџић“ у Чачку.

{gallery}aktelno/jasna9{/gallery} Циљ ове математичке радионице  је да се математика приближи ученицима, на другачији начин од уобичајеног школског приступа, да још више заволе математику кроз подстицај мисаоних процеса и тимског рада .Ученицима је дата прилика да кроз игру , на забаван и њима близак начин решавају проблемске ситуације мозгалица , танграма , пазли  , сарађујући  у групи или у пару  , размењују  и  примене своја знања и искуства . Радинице су у складу са  васпитно образовним програмом  и  прилагођене узрасту.

Да је радионица оправдала  свој циљ , говоре  идеје , осмеси, мишљења и евалуациони листићи ученика у току и на крају радионице.