ИЗВЕШТАЈ СА ПРОМОЦИЈЕ СРПСКОГ НАРОДНОГ ИЛУСТРОВАНОГ КАЛЕНДАРА „ДАНИЦА“ И „ДАНИЦА ЗА МЛАДЕ“

 Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Чачак је заједно са Огранком Вукове задужбине и Школском управом Чачак организвао у сали Скупштине града, 15, марта, ЈАВНИ ЧАС –предавање професора Миодрага Матицког, као и промоцију Српског илустрованог календара „Даница“ и „Даница за младе“.Професор Матицки је председник Вукове задужбине и заменик председника Матице Српске. Посебно треба нагласити да је иницирао оснивање огранака Вукове задужбине широм како Србије, тако и расејања.

Предавање професора Матицког и промоцију „Данице“ и „Данице за младе“, увеличала је својим излагањем и увођењем у само предавање, просветни саветник из Школске управе Чачак, Данијела Ковачевић Микић.  „Песма часном крсту“  отпевала је Милена Стоиљковић, мастер етномузикологије, запослена у Основној школи „Иво Андрић“ у Прањанима.

Све присутне госте поздравио је Александар Дачић, помоћник градоначелника за друштвене делатности, као и мр Гроздана Комадинић, председник огранка Вукове задужбине у Чачку.

О делима, активностима и раду професора Матицког, говорила је Горица Станојевић, директорка Регионалног центра.

Наставница Мила Мутавџић, је са члановима рецитаторске и драмске секције школе „Свети Ђакон Авакум“ из Трнаве, извела је приказ делова из „Данице“ и „Данице за младе“. Ученице Тијана Пајић и Павле Глинић извели су игроказ посвећен Миланском  едикту.

Јавном часу присуствовало је преко 200 љубитеља књижевности, међу којима  је било највише просветних радника и деце.

Овом приликом Регионални центар је поделио по један примерак „Данице“ , намењен за школске библиотеке за све школе у Моравичком округу.

Сви наставници који су присуствовали Јавном часу добили су  ПОТВРДУ за учешће која ће им служити за стручно усавршавање и 44 сата усавршавања у установи.

 Директор

Г.Станојевић,спец.