{gallery}aktelno/treci_mentorski_2013{/gallery}
ТРЕЋИ  МЕНТОРСКИ САСТАНАК 
школа у пројекту  Професионална орјентација на преласку у средњу школу

 У петак, 12.04.2013.год., у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Чачак, одржан је трећи менторски састанак. Присуствовале су школе из трећег круга обуке и то: ОШ „КраљАлександар“  Г.Милановац, ОШ „Свети Сава“ Чачак, ОШ „Ђ.Марко Катанић“ Бресница, ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике, ОШ „Владислав Петковић Дис“ Заблаће ОШ „Свети Ђакон Авакум“,Трнава, ОШ „Милинко Кушић“ Ивањица, ОШ „Мићо Матовић“ Катићи, ОШ“ Гуча“,ОШ „Котража“, ОШ „Арсеније Лома“ Рудник. Састанку је приуствовала и директорка Удружења пословних жена Надежда Петровић Чачак, Горана Танасковић и Анђелка Маринковић, психолог из Националне службе за запошљавање.

Теме састанка су биле:

-Представљање постигнућа школа у периоду измедју другог и трећег  менторског  састанка, извештавање по избору школе, са акцентом на примерима добре праксе

-Информисање о  реалним сусретима кроз мини предавање 

-Упознавање са Манифестацијом Гирлс даy­, препоруке за организовање манифестације на локалу за 25. април 2013.

 -Представљање услуга од стране пружалаца услуге-актера Тима за подршку професионалној орјентацији 

– Успостављање каталога и календара услуга професионалне орјентације на локалу – берза услуга

– Мотивисање школа за избор области специјализације у Пројекту.

Најважније предстојећа активност школа односиће са на реализацију манифестације Дан девојчица и Дан дечака која ће се реализовати у целој Србији 25. априла. Тога дана девојчице и дечаци ићи ће у посете предузећима у којима ће се упознавати са занимањима која нису типична  за девојчице као и за дечаке.