ИЗВЕШТАЈ
У организацији Актива географа МО и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Чачак,  организован је  у недељу, 26. маја 2013. године одлазак наставника и професора географије  у ОШ „Божо Томић“ издвојено одељење у РОШЦИМА.

Актив географа је планирао у оквиру својих развојних активности и ову посету Еко кампу у Рошцима. Како је Стратегија образовања до 2020. године планирала отварање едукативних центара широм Србије, првенствено од школа у којима се смањује број деце, камп у Рошцима има идеалне услове за то.
{gallery}aktelno/aktiv_geografi_2013{/gallery}

Професори и наставници географије имали су прилику да виде како функционише камп, какав је смештај, учионице за учење и радионице. Такође, колегама је приказана презентација рада Еко кампа, као и искуства школе «Божо Томић» из Пријевора, која већ седам година доводи ученике своје школе и са њима организује радионице:

 –        „Мали пустолови“

–        „Шта зготовим то и кусам

–        „Ми деца новинари“

–        „Ђачко перо“

–        „Створиле су вредне руке“

 Презентација рада ЕКО КАМПА  приказана је у просторијама ОШ  у Рошцима, а за њу су се побринули:

Марина Ранковић, проф.географије, Душица Жуњић, наст. историје и географије, Вера Ненадовић, проф.биологије и директорка школе Гордана Каранац.

Горан Шипетић, професор географије у Економској и Прехрамбено угоститељској школи у Чачку презентовао је свој досадашњи рад и искуства у раду са децом у Рошцима, ко и пројекте из области  географије, биологије и екологије у протеклим годинама.

Такође, договорено је да професори географије МО узму активно учешће у организацији Новембарских дана просветних радника и да искажу потребе у вези едукације како кроз акредитоване програме и семинаре, тако и за организацију предавања и радионица међународног карактера.

Током рада  професори су добили мноштво идеја како о начинима рада у учионици, тако и за ширење идеје образовног туризма. На овај начин би ученици добили функционална знања, учили на лицу места, у природи, кроз њихово активно укључивање.
Активу је присуствовало 15 наставника и професора географије МО, који ће од Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању добити потврде о стручном усавршавању у установи.
                                                                                                                             

                                                                                                                                                                      Братислава Стевановић,

                                                                                                                                                    председник Актива географа МО

Горица Станојевић,

Директор РЦ Чачак