U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju 13. Septembra 2013.  svečano su uručene nagrade školama koje su pobedile na Sajmu školskog izdavaštva.  

Ovogodišnji sajam održan je u OŠ Milenko Kušić u Ivanjici, kada je žiri odlučio da nagrade dobiju: list učenika i nastavnika OŠ „Tanasko Rajić“ iz Čačka „Nova iskra“; list učenika OŠ „Sveti Sava“ iz Čačka „Savino zvono“ i list učenika OŠ „Vuk Karadľić“ iz Čačka „Vukovac“ . Posebnu nagradu u ovoj kategoriji žiri je dodelio „Goračancu“ -školskom listu učenika Osnovne škole „Goračići“ čiji je prvi broj izašao u junu 2012. godine kao jedna od aktivnosti planiranih razvojnim planom ustanove. Srednje škole se ove godine nisu odazvale u velikom broju, pa je nagrada zasluženo pripala listu Gimnazion čačanske Gimnazije.

{gallery}aktelno/sajam_skolskog_2013{/gallery}

U kategoriji  Izdavački poduhvat godine nagrađena je knjiga Gorana Davidovića OŠ „Milica Pavlović 1937 – 2012 – Od bukvara do računara 1987 – 2012, knjiga druga“.

Najboljim školama danas su uručene nagrade koje je obezbedio Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i direktorka Gorica Stanojević. Najboljima su dodeljene knjige kao i slike koje su nastale na Likovnoj koloniji Kamenica 2013.

Sajam školskog izdavaštva zaživeo je pre tri godine, a iza njega su stali Školska uprava Moravičkog okruga i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju