У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању 13. Септембра 2013.  свечано су уручене награде школама које су победиле на Сајму школског издаваштва.  
Овогодишњи сајам одржан је у ОШ Миленко Кушић у Ивањици, када је жири одлучио да награде добију: лист ученика и наставника ОШ „Танаско Рајић“ из Чачка „Нова искра“; лист ученика ОШ „Свети Сава“ из Чачка „Савино звоно“ и лист ученика ОШ „Вук Карадľић“ из Чачка „Вуковац“ . Посебну награду у овој категорији жири је доделио „Горачанцу“ -школском листу ученика Основне школе „Горачићи“ чији је први број изашао у јуну 2012. године као једна од активности планираних развојним планом установе. Средње школе се ове године нису одазвале у великом броју, па је награда заслужено припала листу Гимназион чачанске Гимназије.

{gallery}aktelno/sajam_skolskog_2013{/gallery}

У категорији  Издавачки подухват године награђена је књига Горана Давидовића ОШ „Милица Павловић 1937 – 2012 – Од буквара до рачунара 1987 – 2012, књига друга“.
Најбољим школама данас су уручене награде које је обезбедио Регионални центар за професионални развој запослених у образовању и директорка Горица Станојевић. Најбољима су додељене књиге као и слике које су настале на Ликовној колонији Каменица 2013.
Сајам школског издаваштва заживео је пре три године, а иза њега су стали Школска управа Моравичког округа и Регионални центар за професионални развој запослених у образовању