Заједнички пројекат Центра за визуелна истраживања „Круг“ и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Чачак, а који се реализује већ три године под називом:  УМЕТНОСТ, ЕКОЛОГИЈА, ДРУШТВО. Овај пројекат се реализује у три дела.

{gallery}aktelno/umetnost{/gallery}

 Први део је  ликовна колонија која je одржана у Рошцима у суботу, 14. септембра 2013. године, на којој је учешће узело 12 уметника, студената, будућих професора. Наш уметник из Чачка, Божо Плазинић окупио је тим који је неуморно радио током викенда, пресликавајући на платно лепоте овчарско кабларске клисуре, пејзаже ране јесени, школски простор у Рошцима и др. Поред Плазинића, који је и идејни творац целог пројекта присутни су били:

  1. Милан Бојовић
  2. Бранко Николић
  3. Драган Михаиловић
  4. Оливера
  5. Лела Томашевић
  6. Магдалена Властељица
  7. Ана Продановић
  8. Момчило Пауновић
  9. Милан Чакајац
  10. Бранко Трифуновић
  11. Драгослав Рајичић

Први део реализације самог пројекта УМЕТНОСТ, ЕКОЛОГИЈА, ДРУШТВО, је акција ликовних педагога, студената и ученика средњих школа на плану визуелног опремања школских простора. Ово је заједничка акција којом се жели постићи побољшање и унапређење визулне културе код младих који у процесу школовања и образовања унапређују и свој однос према култури и подижу свест о естетском изгледу простора.

Други део пројекта односиће се на радионичарски рад са ученицима средње уметничке и средњих школа града Чачка, који ће стварати дела која ће красити њихове учионице, кабинете, просторије у којима уче и раде. Радионице са средњошколцима биће изведене почетком октобра месеца.
Трећи део пројекта односи се на акредитовану трибину која ће бити организована крајем новембра месеца и биће намењена учитељима и наставницима ликовне културе.