У периоду од  28 – 30. марта 2014. године у Регионалном центру у Чачку одржан је семинар „Умеће комуникације – Kако да говоримо и слушамо да би ученици хтели да нас чују и разговарају са нама“. Аутори семинара су: Ирена Лободок Штулић, Славица Кијевчанин, Марија Кривачић, Душанка Јовановић.
{gallery}aktelno//umece_2014{/gallery}

Садржај рада : Однос између наставника и ученика-сложено поље комуникације; Ауторитет и васпитни стил; Понашања ученика која нас ометају у раду: Како реагујемо? (Ја – поруке  – структура, услови за примену и ефекти);  Проблеми ученика: Како реагујемо? (Активно слушање -емотивна подршка, услови за примену и ефекти).
Семинару је писуствовало 32 наставника и то: 22 наставника из Прехрамбено угоститељске школе Чачак, 3 наставника  из Техничке школе Чачак, 2 наставника из чачанске Гимназије , 2 наставника из Економске школе Чачак, 1 наставник  из Медицинске школе Чачак, 1 наставник из ОШ „Свети Сава“ и 1 наставник из ОШ „Божо Томић“ Чачак.
Овај семинар акредитован је у Каталогу под редним бројем 166, компетенцијa: K4( за комуникацију и сарадњу); приоритети: 4 ( комуникацијске вештине), носи  20 бодова
.