{gallery}aktelno//sadja_2014{/gallery}

Dvodnevni seminar „Inkluzivno obrazovanje – izrada i primene IOP-a“ realizovan je 26. i 27. juna 2014. godine u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Čačku.
Učesnici seminara bili su predstavnici 6 srednjih škola iz Raškog i Moravičkog okruga ( Elektro-saobraćajna tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Kraljeva, Mašinska tehnička škola „14. oktobar“ iz Kraljeva, Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Ristić“ iz Kraljeva, Tehnička škola iz Ivanjice, Gimnazija „Takovski ustanak“ iz Gornjeg Milanovca, Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca).

Po intenzivnoj uključenosti svih učesnika u obuku, po dobroj radnoj atmosferi koja je trajala sve vreme rada, po rezultatima rada u grupama, ali i po evaluacijama učesnika možemo izraziti veliko zadovoljsvo seminarom. Opšti je utisak da bi bilo poželjno da timovi svih srednjih škola dobiju ovu obuku, kako bi ublažili svoje stavove prema inkluzivnom obrazovanju, razvili senzibilitet za različite vrste obrazovnih potreba svojih učenika i kako bi uspešno mogli da pruže dodatnu obrazovnu podršku svim učenicima kojima je ona potrebna.
Seminar su realizovale Radmila Gošović i Slađana Mijatović.