{gallery}aktelno//pred_14{/gallery}

Cilj projekta: Razvijanje svesti za značaj celoživotnog učenja na temu preduzetništva.
Na sastanku koji je održan 2008. godine, vlade zemalja Jugoistočne Evrope i Turske, dogovorile su se o osnivanju Regionalnog centra za razvoj preduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Evrope (u daljem tekstu SEECEL), sa sedištem u Hrvatskoj. Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uključeno je u projekat, kao i šesnaest škola iz Srbije. Od škola iz Moravičkog okruga koje su sada u projektu su Osnovna škola „Milinko Kušić“ iz Ivanjice, Osnovna škola „Milan Blagojević“ iz Lučana i OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine. Danas smo u OŠ u Slatini prisustvovali sastanku i prezentaciji koju su pripremile kako mentorska škola „Isidora Sekulić“ iz Beograda, tako i škola domaćin.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku je zaduđen za profesionalni razvoj i stručno usavršavanje kako nastavnika onih škola koje su u projektu, tako i svih ostalih škola koje se bave preduzetništvom shodno svom Godišnjem planu rada. Za sledeću nedelju planiran je zajednički sastanak u Čačku i Beogradu svih škola koje su u Srbiji uključeni u projekat, kako bi se u decembru mesecu realizovale predviđene aktivnosti na temu edukacije i obuka.
RC Čačak je već u septembru formirao tim za preduzetništvo i na sastanku Mreže regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje Srbije upoznao ih sa samim projektom i načinom edukacije.