{gallery}aktelno//pred_14{/gallery}

Циљ пројекта: Развијање свести за значај целоживотног учења на тему предузетништва.

На састанку који је одржан 2008. године, владе земаља Југоисточне Европе и Турске, договориле су се о оснивању Регионалног центра за развој предузетничких компетенција земаља Југоисточне Европе (у даљем тексту SEECEL), са седиштем у Хрватској. Министарство просвете науке и технолошког развоја Републике Србије укључено је у пројекат, као и шеснаест школа из Србије. Од школа из Моравичког округа које су сада у пројекту су Основна школа „Милинко Кушић“ из Ивањице, Основна школа „Милан Благојевић“ из Лучана и ОШ „Бранислав Петровић“ из Слатине. Данас смо у ОШ у Слатини присуствовали састанку и презентацији коју су припремиле како менторска школа „Исидора Секулић“ из Београда, тако и школа домаћин.

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Чачку је задуђен за професионални развој и стручно усавршавање како наставника оних школа које су у пројекту, тако и свих осталих школа које се баве предузетништвом сходно свом Годишњем плану рада. За следећу недељу планиран је заједнички састанак у Чачку и Београду свих школа које су у Србији укључени у пројекат, како би се у децембру месецу реализовале предвиђене активности на тему едукације и обука.

РЦ Чачак је већ у септембру формирао тим за предузетништво и на састанку Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије упознао их са самим пројектом и начином едукације.