{gallery}aktelno/cpn_16{/gallery}U ponedeljak, 8. februara, predstavnici Centra za promociju nauke bili su u Regionalnom centru za profesionalni razvoj  u Čačku i upoznali se sa predstavnicima lokalne samouprave. Ove godine, u čačanskom Regionalnom centru biće otvoren Naučni klub kao deo mreže kojom CPN decentralizuje svoje aktivnosti i proširuje ih na čitavu Srbiju.
U razgovoru Nemanje Đorđevića, direktora CPN-a, sa gradonačelnikom Čačka, Vojislavom Ilićem, u prisustvu direktorke Regionalnog centra, Gorice Stanojević, direktora Tehničke škole iz Čačka, Branka Maksimovića i predstavnika lokalne samouprave, zaključeno je da je osnivanje Naučnog kluba u Čačku dobrodošla inicijativa koja će biti odlična dopuna obrazovnim sadržajima i planovima koje lokalna samouprava već podržava u ovom gradu.

U Čačku, gradu u kome su već načinjeni koraci za izgradnju naučnog parka i koji poseduje Centar za talente, otvaranje kluba koji će se baviti popularizacijom nauke uvažavajući lokalne specifičnosti i potrebe biće dočekano s velikom radošću, istakao je Vojislav Ilić, predsednik opštine Čačak.
U misiji obilaska dvanaest gradova u Srbiji u kojima će se ove godine otvoriti Naučni klub pridružio se i KoBSON u cilju popularizacije nauke i približavanju naučnih tema pojedincima. S predstavnicima CPN-a na put po Srbiji krenula je i Tatjana Timotijević iz Narodne biblioteke Srbije, koja na terenu obučava lokalni kadar za korišćenje portala KoBson – elektronsku elektronsku arhivu od preko 40.000 naučnih knjiga, radova i naučnih časopisa.