У Чачку је у уторак, 12. априла, након Лесковца, отворен још један Научни клуб. Меморандум о сарадњи потписали су Војислав Илић, градоначелник Чачка, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Горица Станојевић, директорка Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, у чијим просторијама је отворен Научни клуб.
{gallery}aktelno/nk_16{/gallery}

Како је истакао Немања Ђорђевић, идеја научних клубова јесте да се све оне идеје које реализује Центар на промоцији науке децентрализују по разним градовима, уз ослушкивање локалних жеља и потреба када је реч о образовању и науци.
“Очекујемо да ће ово бити место где ће деца доћи зато што не морају, и зато што имају питања која желе да поставе”, истакао је Ђорђевић.
Директорка Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Горица Станојевић изјавила је да ће све оно што буде ново у науци бити представљено и у Научном клубу у Чачку, напомињући да ће ускоро, поред Научног клуба, у дворишту Техничке школе бити отворен и Парк знања.
У сарадњи са локалним самоуправама овог пролећа биће отворено 12 клубова, који ће покривати све научне области, од друштвених до природних. Градови у којима се отварају научни клубови су Лесковац, Чачак, Ниш, Ужице, Књажевац, Крагујевац, Смедерево, Крушевац, Кикинда, Нови Пазар, Кањижа и Шабац. Последњи у низу, отвориће се и Научни клуб у центру Београда.
Научни клуб је замишљен као место за учење и стицање знања на неформалан начин кроз радионице, предавања и бројне друге активности. Сваки од научних клубова у 12 градова је истоветан по дизајну и начину рада и садржи простор за радионице, библиотеку и зону за креативан одмор.