{gallery}aktelno/mat_16{/gallery} У Регионалном центру, 24. јуна 2016. додељене су награде за постигнуте резултате на републичким такмичењима из математике награда “Професор др Милутин Достанић” додељена је Лазару Букумировићу и Мини Јоксимовић. Похвалницу је добио Добривоје Вујовић, науспешнији млади математичар из Ивањице.

Награде најуспешнијим математичарима данас је, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, уручила Ана Достанић, ћерка професора Достанића.

Награде и Фонд “Професор др Милутин Достанић” установио је његов наставник математике Богдан Циврић (89 година). Намењена је најуспешнијим основцима-математичарима из Моравичког округа.

Професор др Милутин Достанић (1958-2014), рођен је у Турици, а највећи део детињстава провео је у Парменцу. У Чачку је остао до завршетка првог разреда Гимназије. Дипломирао је на Природно-математичком факултету у Београду, на коме је касније предавао. Објавио је бројне научне радове, а његово стваралаштво посебно је запажено у области математичке анализе…