{gallery}aktelno/mat_16{/gallery}  U Regionalnom centru, 24. јuna 2016. dodeljene su nagrade za postignute rezultate na republičkim takmičenjima iz matematike Nagrada “Profesor dr Milutin Dostanić” dodeljena je Lazaru Bukumiroviću i Mini Joksimović. Pohvalnicu je dobio Dobrivoje Vujović, nauspešniji mladi matematičar iz Ivanjice.
Nagrade najuspešnijim matematičarima danas je, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, uručila Ana Dostanić, ćerka profesora Dostanića.
Nagrade i Fond “Profesor dr Milutin Dostanić” ustanovio je njegov nastavnik matematike Bogdan Civrić (89 godina). Namenjena je najuspešnijim osnovcima-matematičarima iz Moravičkog okruga.

Profesor dr Milutin Dostanić (1958-2014), rođen je u Turici, a najveći deo detinjstava proveo je u Parmencu. U Čačku je ostao do završetka prvog razreda Gimnazije. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, na kome je kasnije predavao. Objavio je brojne naučne radove, a njegovo stvaralaštvo posebno je zapaženo u oblasti matematičke analize…