{gallery}aktelno/sko_16{/gallery}U cilju upoznavanja sa rešenjima i konceptom novina koje donosi novi Zakon o opštem upravnom postupku,  Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) je u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), u četvrtak, 15. decembra 2016. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u Čačku, organizovala regionalnu prezentaciju „U susret primeni novog Zakona o opštem upravnom postupku“.

Svrha održavanja ove prezentacije je da se predstavnici lokalne samouprave sa teritorija Zaltiborskog, Raškog i Moravičkog okruga (tj. načelnici gradskih/opštinskih uprava i rukovodioci Odeljenja/Službi) na vreme upoznaju sa svim ključnim rešenjima i institutima sadržanim u novom Zakonu o opštem upravnom postupku, kako bi primena bila što lakša i efikasnija. 

Ova prezentacija se organizuje u okviru projekta “Institucionalna podrška SKGO – druga faza” koji finansijski podržava Švajcarska Konfederacija preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – SDC.