{gallery}aktelno/rkb_17{/gallery}U sklopu mera koje se preduzimaju radi ostvarivanja bezbednosti dece/učenika u obrazovno-vaspitnim ustanovama, Školska uprava Čačak u saradnji sa Policijskom upravom Čačka 9. marta 2017. godine, u prostorija Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku je organizovala sastanak.

Na sastanku se diskutovalo o sledećim temama:
1. Postupanje i reagovanje obrazovno-vaspitnih ustanova u slučajevima nasilja
2. Saradnja obrazovno-vaspitnih ustanova i spoljašnje zaštitne mreže
3. Sprovođenje postupaka i procedura u situacija nasilja i uspostvljanje sistema efikasne zaštite dece/učenika u slučajevima nasilja
Ukupno je prisustvovalo 50 učesnika: predstavnici osnovnih i srednjih čačansih škola i predškolskih sutanova (državnih i akreditovanih privatnih); Predstavnici Policijske uprave u Čačku (Odeljenje kriminalističke policije – inspektori za maloletničku delikvenciju i Odeljenje policije), Predstavnici Prekršajnog suda u Čačku, Predstavnici Centra za socijalni rad u Čačku, Predstavnici Doma zdravlja Čačak i Predstavnici lokalne samouprave (Prosvetna inspekcija i član Gradskog veća zadužen za praćenje i unapređivanje bezbednosti).