{gallery}aktelno/vbmr_17{/gallery}Директори и стручни сарадници из десет Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање из Србије (Кикинда,Смедерево, Шабац, Ужице, Ниш, Чачак, Крушевац, Књажевац, Крагујевац, Нови Пазар, одржали су дводневни састанак Мреже РЦ/ЦСУ Србије у Врњачкој Бањи, 6. и 7. јула 2017. Првог дана одржан је састанак са помоћником министра просвете задуженим за инспекцијски надзор, Богољубом Лазаревићем. Говорило се о положају РЦ и ЦСУ у систему образовања и предлозима у новом закону, о инспекцијском надзору и новинама везаним за рад Центара као и о стручном усавршавању просветних радника.                                                                          

 Са новим вршиоцем дужности директора  Центра за промоцију науке Др Јованом Трифуновићем и његовим сарадницима договорена је даља сарадња на промоцији Научних клубова и учешћу у пројектима на промоцији науке. У плану су и активности које се односе на Паркове науке и набавку нових експоната.

 Други дан је био посвећен припремама за конференцију у организацији Мреже РЦ/ЦСУ Србије , која ће бити одржана у октобру у Врњачкој Бањи, овога пута са темом „Одговорност директора и сарадника у руковођењу школом“. Конференција ће бити акредитована, а предавачи ће бити еминентни стручњаци из области образовања као и представници министарства и других државних институција које се баве образовањем.

Говорило се и о престојећој акредитацији семинара, реализацији семинара и евиденцији акредитованих сати. Састанак Мреже РЦ и ЦСУ Србије завршен је закључцима који се тичу унапређења рада Мреже  и сарадње са МПНТР и Заводима.

Директоре Центара, помоћника министра и в.д директора ЦПН примио је у згради СО Врњачка Бања, председник општине Бобан Ђуровић, са којим је и договорена даља сарадња пре свега на реализацији конференције.