У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању је 28. марта 2018. године одржана обука „Спречавање сукоба интереса и контрола имовине и прихода функционера“ коју је организовала Агенција за борбу против корупције.

Скупу су присуствовали секретари и директори васпитнообразовних установа Моравичког округа. Учесници су имали прилику да чују излагања на теме обавеза функционера у области спречавања сукоба интереса, као и поступак утврђивања одредаба Закона о Агенцији за борбу против корупције и подношење захтева за покретање прекршајних поступака у области сукоба интереса.

Директори и секретари установа су обавештени и томе да је обавеза свих функционера да пријаве имовину, али и да на ступању на дужност морају у року од седам дана да се пријаве Агенцији за борбу против корупције..Такође, седам дана важи и за одјаву, уколико њихова функција престане да важи. Агенција се мора обавестити и у поступцима јавних набавки, али и о подношењу захтева за покретање прекршајних и кривичних пријава због повреде Закона о Агенцији за борбу против корупције. 

Учесници обуке су на крају, као и током рада имали могућност питања за конкретне примере.

{gallery}aktelno/28-mart-2018-sukob-interesa/sve{/gallery}