{gallery}aktelno/ror_18{/gallery}U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak, u sredu, 9. maja 2018. godine održana je prva radionica u okviru projekta RAZGOVORI O RODITELjSTVU, sa temom „I komunikacija se uči“.
Na prvom susretu sa roditeljima, bilo je reči o značaju komunikacije i tome koliko je ona važna u razumevanju drugih ljudi, ali i nas samih. Dobro je poznato da neznanje stvara predrasude, podstiče strah. Znanje otvara sva vrata i čini naš zajednički život sa drugima prijatnijim i svrsishodnijim. Komunikaciju sa drugima je nemoguće izbeći i zato je moramo razvijati, a ne tako retko i menjati. Suština komunikacije, kao što je i naslovljeno u nazivu teme je da se ona uči. Ona se uči, kao što se uče prvi koraci i reči. Ako želimo da budemo uspešni i zadovoljni u svom porodičnom ili poslovnom okruženju, za početak je potrebno da budemo spremni na učenje tj. na promene u ponašanju. …
Voditeljke radionice za roditelje „I komunikacija se uči“ bile su Katarina Dunjić Mandić, psiholog Gimnazije i Gordana Popović Božanić, pedagog Ekonomske škole.