{gallery}aktelno/ror_18{/gallery}У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Чачак, у среду, 9. маја 2018. године одржана је прва радионица у оквиру пројекта РАЗГОВОРИ О РОДИТЕЉСТВУ, са темом „И комуникација се учи“.

На првом сусрету са родитељима, било је речи о значају комуникације и томе колико је она важна у разумевању других људи, али и нас самих. Добро је познато да незнање ствара предрасуде, подстиче страх. Знање отвара сва врата и чини наш заједнички живот са другима пријатнијим и сврсисходнијим. Комуникацију са другима је немогуће избећи и зато је морамо развијати, а не тако ретко и мењати. Суштина комуникације, као што је и насловљено у називу теме је да се она учи. Она се учи, као што се уче први кораци и речи. Ако желимо да будемо успешни и задовољни у свом породичном или пословном окружењу, за почетак је потребно да будемо спремни на учење тј. на промене у понашању. …

Водитељке радионице за родитеље „И комуникација се учи“ биле су Катарина Дуњић Мандић, психолог Гимназије и Гордана Поповић Божанић, педагог Економске школе.