{gallery}aktelno/sabac18{/gallery}У шабачком Центру за стручно усавршавање, у просторијама Научног клуба, 27. и 28. јуна 2018. одржана је Седница Мреже, Регионалних центара, Центара за стручно усавршавање и Центра за промоцију науке.

Присутнима се обратила др Тања Аднађевић, руководилац сектора за програмске активности Центра за промоцију науке, рекавши да је ово само први у низу састанак по РЦ и ЦСУ и да ће се та пракса наставити као један вид децентрализације. Овом приликом она је укратко представила новог В.Д. директора ЦПН-а – Марка Крстића.
Прва тема на дневном реду био је недавно одржани Јавни позив за пројекте а овај састанак био је добра прилика да се дискутује о исходу као и о потенцијалним проблема у вези саме процедуре и реализације истих. Национални „Дан науке“ који ће се одржати 10. јула 2018. године, био је као тема такође једна од тачака дневног реда а овај састанак прилика да се учесници и реализатори договоре око детаља. Посебна пажња се посветила манифестацији „Ноћ истраживача“ која ће се одржати у септембру ове године. Овогодишња тема ове популарне манифестације је – Културно наслеђе. Шабац са Парком науке ће узети учешће у овој манифестацији у оквиру програма „Рецонецт“. Овом приликом договорена је и велика годишња конференција Мрезе РЦ и ЦСУ која ће се одржати у октобру ове године. Наш центар је представљала директорка Горица Станојевић.