{gallery}aktelno/sabac18{/gallery}U šabačkom Centru za stručno usavršavanje, u prostorijama Naučnog kluba, 27. i 28. juna 2018.  održana je Sednica Mreže, Regionalnih centara, Centara za stručno usavršavanje i Centra za promociju nauke.

Prisutnima se obratila dr Tanja Adnađević, rukovodilac sektora za programske aktivnosti Centra za promociju nauke, rekavši da je ovo samo prvi u nizu sastanak po RC i CSU i da će se ta praksa nastaviti kao jedan vid decentralizacije. Ovom prilikom ona je ukratko predstavila novog V.D. direktora CPN-a – Marka Krstića.

Prva tema na dnevnom redu bio je nedavno održani Javni poziv za projekte a ovaj sastanak bio je dobra prilika da se diskutuje o ishodu kao i o potencijalnim problema u vezi same procedure i realizacije istih. Nacionalni „Dan nauke“ koji će se održati 10. jula 2018. godine, bio je kao tema takođe jedna od tačaka dnevnog reda a ovaj sastanak prilika da se učesnici i realizatori dogovore oko detalja. Posebna pažnja se posvetila manifestaciji „Noć istraživača“ koja će se održati u septembru ove godine. Ovogodišnja tema ove popularne manifestacije je – Kulturno nasleđe. Šabac sa Parkom nauke će uzeti učešće u ovoj manifestaciji u okviru programa „Reconect“. Ovom prilikom dogovorena je i velika godišnja konferencija Mreze RC i CSU koja će se održati u oktobru ove godine. Naš centar je predstavljala direktorka Gorica Stanojević.