{gallery}aktelno/tamara_26{/gallery}У просторијама Центра за стручно усавршавање у Чачку, 26. октобра 2022.године, у присуству два одељења ученика 3. разреда ОШ „Вук Караџић“, одржана  је радионица под називом „Својства воде“.Радионица је започела огледом уз помоћ кога суученици уочавали која тела плутају, а која тела тону у води. Увођењем појма ГУСТИНА закључено је да ће тела која имају мању густину од воде плутати, а да ће тела која имају већу густину од воде тонути. Утврдили смо да густина неког тела није исто што и тежина, надовезујући се на често питање деце: „Како бродови од челика не тону?“ и решавајући мистерију да ли је тежи 1kg гвожђа или 1kg перја, и шта ће потонути, а шта плутати од то двоје.

У експерименту „јаје у чаши воде“ утицали смо  на повећање густине воде, правећи спону са светскимфеноменомкаоштојечувеноМртво море.

     У трећем експерименту одређивана је густина других течности са густином воде.У последњем експерименту сазнали смо  да вода има површински напон, који неким бубама омогућава да слободно ходају по површини воде као по тлу. Радионицу је водила учитељица Тамара Југовић.