Овогодишњи ЕКО ФЕСТ , под слоганом „Креирај здраво окружење – зеленилом до чистијег ваздуха“, одржан је 4. и 5. јуна 2024. у ЦСУ Чачак, у сарадњи са основним и средњим школама града Чачка. Покровитељ манифестације је град Чачак а организатор Центар за стручно усавршавање Чачак.
Светски дан заштите животне средине обележен је организовањем ЕКО ФЕСТА.
У Парку знања и просторијама ЦСУ Чачак реализовано је мноштво едукативних еколошких радионица за предшколце и ученике основних и средњих школа.
Одржан је квиз знања у коме су се такмичили ученици седмог разреда основних школа и друге године средњих школа. У конкуренцији основних школа прво место припало је ОШ „Филип Филиповић“ Чачак, друго место ОШ „Татомир Анђелић“ Мрчајевци и треће место ОШ Танаско Рајић“ Чачак.
У конкуренцији средњих школа прво место заузела је Медицинска школа Чачак, друго место Прехрамбено угоститељска школа и треће место Машинско саобраћајна школа Чачак.
Други задатак је био илустрација путем фотографија извора загађења у непосредној околини школа и њихово решење. Прво место заузела је ОШ „Степа Степановић“ Горња Горевница, друго место Економска школа Чачак и треће место ОШ „Свети Ђакон Авакум“ Трнава
Победници квиза и фото конкурса ће бити награђени излетом у Засавицу .
Присуством великог броја деце из предшколских установа, основних и средњих школа показало се да смо на добром путу oстварења циља пројекта кроз промоцију еколошких вредности и филозофије живљења у складу са природом кроз обележавање Међународног дана заштите животне средине.