{gallery}aktelno/nsk_17{/gallery}Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku koji je zajedno sa Tehničkom školom u Čačku pokrenuo projekat „Park znanja – nauka u prirodi“ obogatio je ponudu eksponata zahvaljujući sredstvima NIS-a u iznosu od 700 000,00 dinara. Zahvaljujući sredsvima NIS-a, postavljene su „Kućice znanja“, namenjene za učenike predškolskog uzrasta, kao i uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Biće postavljeno četiri kućice sa različitim sadržajima, kako iz matematike, tako i sveta oko nas i srpskog jezika.Planirano je da se učenicima na jedan zanimljiv način predstave brojevi, vrste brojeva, desetice, stotine, vrste biljaka, vrste reči, vrste rečenica i drugi nastavni sadržaji.
Za starije uzraste, posebno učenike tehničkih škola, tj. građevinskih struka, biće predstavljene različite vrste materijala, makete, reljefi i dr.
Trenutno je aktivno sečenje suvih grana, kako bi obezbedili maksimalnu bezbednost svih posetilaca.
Posete „Parku znanja“ su otvorene od 15. aprila, svakim radnim danom i vikendom, u periodu od 8 do 20 časova. Organizovane posete grupe dece i nastavnika moraju se najaviti na broj 032320100, kako bi se izbegle eventualne gužve i pripremile radionice sa decom.